ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Διπλό μήνυμα Γκάμπριελ στην Αθήνα: «Τον Ιούνιο θα είναι χειρότερα»

Διπλό μήνυμα Γκάμπριελ στην Αθήνα: «Τον Ιούνιο θα είναι χειρότερα»


Του Βασίλη Σκουρή

Ενώπιον κομβικών αποφάσεων για το μέλλον της αξιολόγησης βρίσκεται πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πιέσεις στην πραγματική οικονομία και τις προοπτικές της χώρας να γίνονται όλο και πιο πολύ δυσβάσταχτες.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έστειλε διπλό μήνυμα στην Αθήνα, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, τονίζοντας πως «τον Ιούνιο θα είναι χειρότερα». «Κλείστε τη συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες», διαμήνυσε στους συνομιλητές του, προειδοποιώντας πως «αν το κλείσιμο της συμφωνίας πάει για τον Ιούνιο, τα αποτελέσματα για την Ελλάδα θα είναι χειρότερα», αφήνοντας, μεταξύ άλλων, να εννοηθεί ότι οι θεσμοί «δεν θα μας χαριστούν».

Ο Ζ. Γκάμπριελ, όμως, απέστειλε και δεύτερο μήνυμα, ενημερώνοντας πως «δεν θα αλλάξουν τα πλεονάσματα που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα, ακόμα κι αν αλλάξει η κυβέρνηση του Βερολίνου». Ακόμα δηλαδή και αν νικητής των εκλογών του φθινοπώρου είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και καγκελάριος ο Μάρτιν Σουλτς, τα πλεονάσματα για μετά το 2018 θα είναι 3,5% για τα τρία πρώτα χρόνια και 3% για τα επόμενα δύο.

Και όλα αυτά, ενώ το ίδιο το Μαξίμου παραδέχεται ότι ο κ. Γκάμπριελ βοηθάει σημαντικά τη χώρα μας, έστω και για τους δικούς του εσωτερικούς λόγους, δηλαδή την ενίσχυση του SPD στις γερμανικές εκλογές μέσω ενός «φιλολαϊκού προφίλ».

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα τηλεφώνησε στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, σε μία προσπάθεια να επιτύχει τη συμβολή της στο ξεκλείδωμα της αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι την ώρα που έκλεινε την ύλη της η Realnews, η Α. Μέρκελ διεμήνυε πως ακόμα και αν υπάρξει ραντεβού με τον Ελληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα 60 χρόνια της ΕΕ στη Ρώμη, δεν προτίθεται να δεχτεί πολιτική διαπραγμάτευση.

«Να συμφωνήσουμε τώρα και μετά τις εκλογές στη Γερμανία θα κάνουμε σημαντικές κινήσεις και στο θέμα του χρέους», φέρεται να είπε στους συνομιλητές του στη χώρα μας και ο Ζ. Γκάμπριελ.


ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"