ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και παραχώρηση management ζητά τώρα η τρόικα

Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και παραχώρηση management ζητά τώρα η τρόικα


Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και παραχώρηση management ζητά τώρα η τρόικα
Στο σφυρί φαίνεται ότι ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση να βγάλει ποσοστό της ΔΕΗ, μαζί με την μείωση του αφορολόγητου και μια σειρά άλλων μέτρων που απαιτούνται προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.
Το σενάριο της άμεσης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ως προαπαιτούμενο για να κλείσει η αξιολόγηση, φαίνεται να έπεσε στο τραπέζι από τους δανειστές στην διάρκεια χθεσινοβραδινής σύσκεψης που είχαν με το οικονομικό επιτελείο.
Ταυτόχρονα με την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης, οι δανειστές φέρονται να ζητούν και την παραχώρηση στο στρατηγικό επενδυτή του μάνατζμεντ της επιχείρησης. Ούτως ή άλλως, η πώληση του 17% της ΔΕΗ βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ με την κυβέρνηση να προσπαθεί καιρό τώρα το ποσοστό αυτό να περάσει στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), δηλαδή την νέα θυγατρική του υπερ- Ταμείου. Στην ΕΔΗΣ άλλωστε πρόκειται να μεταβιβαστεί το υπόλοιπο 34% που κατέχει στη ΔΕΗ το Δημόσιο.
Το σενάριο της πώλησης του 17% βρίσκει εδώ και καιρό «αντιστάσεις» στο υπουργείο Ενέργειας, πρώτα από τον Π. Σκουρλέτη και τώρα από τον Γ. Σταθάκη, ο οποίος και δείχνει να κινείται στην γραμμή του προκατόχου του.
Δίχως να είναι σαφές αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές υπέρ της άποψης να μην πουληθεί η ΔΕΗ, το θέμα είναι εντείνεται η πίεση για επίσπευση της μερικής ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.
Οποιαδήποτε πάντως απόφαση γύρω από την τύχη της ΔΕΗ, δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης του ΑΔΜΗΕ. Αυτό που εκκρεμεί είναι η είσοδος στο χρηματιστήριο της Εταιρείας Συμμετοχών του ΑΔΜΗΕ, όπου και έχει μεταβιβαστεί το 51% της εταιρείας, κάτι που δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Απρίλιο.
ΠΗΓΗ: LIBERAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"