ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Έδιωξαν την Γ.Γ. που κατήγγειλε τις «μπίζνες» στην κοινωφελή εργασία

Ενδοκυβερνητικη κοντρα

Έδιωξαν την Γ.Γ. που κατήγγειλε τις «μπίζνες» στην κοινωφελή εργασία


Ενδοκυβερνητική κρίση προκαλεί η εξώθηση σε παραίτηση της γενικής γραμματέως Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας κ. Δ. Χαλικιά, μετά τις καταγγελίες της για κακοδιαχείριση των πόρων που προορίζονται για τους ανέργους από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2017-2020 και τις αιχμές που διατυπώνει σε εμπιστευτική της επιστολή για τις επιλογές της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας κ. Ρ. Αντωνοπούλου.
Η κ. Χαλικιά -σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου»- δεν υπέβαλε αυτοβούλως την παραίτησή της, αλλά εξωθήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά από πιέσεις κυβερνητικών στελεχών, που της επέρριψαν ευθύνες όχι τόσο για τα καταγγελλόμενα όσο γιατί η δημοσιοποίησή τους (ήρθαν στο φως από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») προκάλεσε ζημιά στην κυβέρνηση και για το λόγο αυτό απομακρύνθηκε. Η επιστολή παραίτησής της προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο -ο οποίος την έκανε δεκτή- ήταν για να τηρηθούν απλώς τα προσχήματα.
Η φωτιά που άναψε όμως η εξώθηση της κ. Χαλικιά στην έξοδο από το υπουργείο και από το κυβερνητικό επιτελείο κάθε άλλο παρά έσβησε και μάλιστα αναδεικνύεται και ο κίνδυνος, ακριβώς λόγω της σπατάλης που η ίδια επικαλείται, να μην εγκριθούν καινούργια προγράμματα απασχόλησης από το 2017 και μετά, ιδίως στον τομέα της κοινωφελούς εργασίας. Και αυτό γιατί το σύνολο σχεδόν των κοινοτικών πόρων της περιόδου 2017-2020 (περίπου 1,3 δισ. ευρώ) έχει δεσμευτεί για να τρέξουν τα υφιστάμενα προγράμματα για ανέργους και για να εγκριθούν νέα προγράμματα απασχόλησης ανέργων θα πρέπει να αφαιρεθούν πόροι από άλλους τομείς του ΕΣΠΑ που δεν έχουν απορροφητικότητα.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
kkatikos@e-typos.com

ΠΗΓΗ: http://www.eleftherostypos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"