ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Αυτήν την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία απο όλους χωρίς  πανηγυρισμούς και χωρίς μεμψιμοιρίες. Είναι θετικό, το ότι η χώρα εξέρχεται έστω και πρώιμα στις αγορές αν και άποψη μου είναι, ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει μετά την αναδιάρθρωση του χρέους με πολύ μικρότερα επιτόκια. Επίσης οι οικονομία σταμάτησε να κατρακυλά και τουλάχιστον σταθεροποιήθηκε αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ απο την Ευρώπη για να υπάρξουν ραγδαία ανάπτυξη και υγιή πραγματικά πλεονάσματα, άλλως θα χαθεί μια ολόκληρη γενιά στον Καιάδα της  ανεργίας. Επίσης απαιτείται δυναμική διεκδίκηση ενός συμφωνημένου με τους εταίρους εθελοντικού κουρέματος  του χρέους που διακρατεί ο επίσημος τομέας OSI ,για να καταστεί το χρέος  της χώρας βιώσιμο και να υπάρξει πραγματικό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και όχι απλώς κερδοσκοπικό.   Χαμηλότερους τόνους λοιπόν απο όλους για την έξοδο στις αγορές κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Δεν τελείωσε η κρίση ακόμη και η κοινωνία υποφέρει. Αυτο θα πρέπει, να τονιστεί στην κ Μέρκελ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΜΥΝΤΑΙΟ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ε ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 84

Στα €1.347 καθαρά ορίστηκαν οι «εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης»

Στα €1.347 καθαρά ορίστηκαν οι «εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης» μιας τετραμελούς οικογένειας


Στα €1.347 καθαρά ορίστηκαν οι «εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης» μιας τετραμελούς οικογένειας


Στα 1.347 ευρώ καθαρά - δηλαδή χωρίς δαπάνες για φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ενοίκια ή δόσεις  στεγαστικού δανείου - όρισε το Συμβούλιο Ιδιωτικού Χρέους «τις εύλογες μηνιαίες δαπάνες διαβίωσης» μιας τετραμελούς οικογένειας, μετά από εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης των κκ Κωστή Χατζηδάκη και Θανάση Σκορδά. 

Ο κανόνας αυτός θα ισχύσει από το 2015 και θα διευκολύνει τη διαπραγμάτευση μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών σχετικά με τη ρύθμιση των πάσης φύσεως δανείων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμούς παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης - και μετά από δίωρη συνεδρία του Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχαν εκτός της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών κ. Γιώργος Ζαννιάς - και προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος κύματος κόκκινων δανείων στο επόμενο διάστημα, διαμορφώθηκε το πλαίσιο των μηνιαίων «εύλογων δαπανών διαβίωσης» ανάλογα με την κατηγορία του δανειολήπτη, ενήλικας, ζευγάρι, ζευγάρι με ένα παιδί, ζευγάρι με 2, 3 ή 4 τέκνα, για ολοκληρωθεί το πλαίσιο διαπραγμάτευσης για τις ρυθμίσεις των επισφαλών δανείων. . Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν το καθαρό ποσό μπορεί να φθάσει για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και τέσσερα τέκνα τα 2.280 ευρώ μηνιαίως.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά το μηνιαίο σύνολο των δαπανών αυτών θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς, ώστε να αξιολογείται η δυνατότητα κάθε οφειλέτη να εξυπηρετεί τις δανειακές του υποχρεώσεις, με βάση το εισόδημα του και αφού καλύψει τις ανάγκες διαβίωσής του. Επιδιώκεται δηλαδή η εξωδικαστική επίλυση των διαφορών μεταξύ δανειοληπτών και τραπεζών, και παρέχεται ένας «μπούσουλας» ώστε να οι δύο πλευρές να καταλήγουν σε κοινά αποδεκτές και βιώσιμες λύσεις ως προς την εξυπηρέτηση των δανείων.

Ο υπολογισμός των εύλογων δαπανών διαβίωσης έγινε από εμπειρογνώμονες του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομικών και στηρίχθηκε στα στοιχεία της Έρευνας Οικογενειακών Προϋπολογισμών που διενεργείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Η έρευνα αυτή συγκεντρώνει αναλυτικές πληροφορίες από αντιπροσωπευτικό δείγμα νοικοκυριών της χώρας ανεξάρτητα από το αν έχουν δάνειο ή όχι, σχετικά με τις δαπάνες διαβίωσής τους. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες που καταναλώνουν τα νοικοκυριά ταξινομούνται σε ομάδες ανάλογα με το ποσό απαραίτητα είναι για τη διαβίωση.  

Οι ομάδες αυτές είναι:

Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης αναφέρονται στα έξοδα που κάνει ένα νοικοκυριό πέραν αυτών που απαιτούνται για την εξασφάλιση κατοικίας. Συνεπώς το ποσό του ενοικίου για την εξασφάλιση πρώτης κατοικίας, προστίθεται ξεχωριστά στα οικονομικά στοιχεία που δηλώνει ο δανειολήπτης. Κάθε νοικοκυριό αντιμετωπίζεται ως μια ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικές ανάγκες. Γι' αυτό και ο προσδιορισμός των εύλογων δαπανών, θα γίνεται σε εξατομικευμένη βάση, με χρήση ειδικών συντελεστών στάθμισης ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

1η ομάδα: αφορά τις πιο βασικές δαπάνες για τη διαβίωση του νοικοκυριού, οι οποίες περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση και υπόδηση, τα λειτουργικά έξοδα κατοικίας, η μετακίνηση, η επισκευή και συντήρηση επίπλων και οικιακού εξοπλισμού, τα είδη οικιακής κατανάλωσης και ατομικής φροντίδας, η ενημέρωση και μόρφωση, οι υπηρεσίες τηλεφωνίας και ταχυδρομείων, τα είδη και οι υπηρεσίες υγείας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και οι οικονομικές υπηρεσίες.

2η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες εστίασης

3η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον διαρκή αγαθά και συσκευές

4η ομάδα: περιλαμβάνει επιπλέον δαπάνες για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και καπνού, αεροπορικές μετακινήσεις, τουριστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.

Ετσι οι «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» για ένα άτομο ανέρχονται στα 537 ευρώ μηνιαίως, για ένα ζευγάρι στα 906 ευρώ, για έναν ενήλικα  με ένα παιδί στα 758 ευρώ, για ένα ζευγάρι με ένα παιδί στα 1.1206 ευρώ και για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ανέρχονται στα 1.347 ευρώ μηνιαίως.

Πως λειτουργεί

Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών που βρίσκεται υπό διαβούλευση, το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη κατά την αξιολόγηση της δυνατότητας αποπληρωμής. Συγκεκριμένα η τράπεζα θα πρέπει να παρέχει Τυποποιημένη Κατάσταση Οικονομικής Πληροφόρησης, στην οποία ο οφειλέτης θα δηλώνει στοιχεία για τις δαπάνες διαβίωσης του νοικοκυριού, τα οποία θα συσχετίζονται με τις προσδιορισμένες εύλογες δαπάνες διαβίωσης.
Οι πληροφορίες αυτές θα αξιοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία ώστε να αξιολογηθεί: η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, το συνολικό ύψος και η φύση των χρεών του δανειολήπτη, η τρέχουσα ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη, το ιστορικό οικονομικής συμπεριφοράς του δανειολήπτη και η προβλεπόμενη και αναμενόμενη ικανότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο των εύλογων δαπανών διαβίωσης.
Μετά από αυτή την αξιολόγηση, η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε ρύθμιση θα είναι προσαρμοσμένη στο προφίλ του οφειλέτη, ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί το δάνειό του.
Σε κάθε περίπτωση εφόσον ο οφειλέτης δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την παρεχόμενη ρύθμιση διατηρεί το δικαίωμα προσφυγής του στο ω. 3869/2010, όπως τροποποιήθηκε από το ν.4161/2013 όπου δικαστικά θα προσδιοριστεί η διευθέτηση της οφειλής. 

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ-ΑΚΡΙΒΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ

Ρέγκλινγκ: «Βιώσιμο το ελληνικό χρέος την επόμενη δεκαετία»

Ρέγκλινγκ: «Βιώσιμο το ελληνικό χρέος την επόμενη δεκαετία»

Η Ελλάδα, κατά πάσα πιθανότατα, δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, υποστηρίζει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ τονίζοντας ότι «το χρέος θα είναι βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία».
Μιλώντας στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη για τις συνεδριάσεις Eurogroup και Εco/fin, υποστηρίζει ότι η λιτότητα είναι μέσο για επιστροφή στην ανάπτυξη, διευκρινίζοντας ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι «ο ελληνικός πληθυσμός να κατανοήσει ότι αυτό δεν συμφωνήθηκε για να ικανοποιηθεί η τρόικα αλλά για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία δημιουργώντας χώρο στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί. Θα είναι προς συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των νεότερων γενεών».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εξηγεί ότι «οι πρώιμοι οικονομικοί δείκτες όπως το κόστος ανά μονάδα εργασίας ή το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείχνουν ότι η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες σε πρόγραμμα του EFSF ή του ESM βρίσκονται στον σωστό δρόμο».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι γνωρίζει επίσης ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να κόβονται ή εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους δεν βλέπουν ακόμη πρόοδο. Η εμπειρία, πάντως, σημείωσε, δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις «στρώνουν το δρόμο για την ανάπτυξη».
Τέλος, όσον αφορά τις αγορές και την έξοδο σε αυτές της Ελλάδας διευκρινίζει ότι «πρέπει οι Αρχές να αποφασίσουν την τιμή που είναι πρόθυμες να πληρώσουν. Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων είναι σχεδόν 80% χαμηλότερο από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Παραμένει όμως ακριβό».
»Κάθε ομόλογο με τόσο υψηλά επιτόκια προσθέτει στο βάρος του χρέους», καταλήγει ο κ. Ρέγκλινγκ

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΧΡΕΟΣ; ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ PULSE

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%, σταθερή η ΝΔ, άνοδος για την “Ελιά - ΠΑΣΟΚ”, τρίτο κόμμα από κοινού η Χρυσή Αυγή και “Το Ποτάμι”.

Προβάδισμα 1,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα πανελλήνια δημοσκόπηση της Pulse στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στις Ευρωεκλογές για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24.

Ευρωεκλογές

Στην έρευνα που θα προβληθεί στην εκπομπή “Ανασκόπηση Σήμερα” με τον Βασίλη Ταλαμάγκα την Πέμπτη στις 21.00 στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών με αναγωγή ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει την πρώτη θέση με ποσοστό 20,5% έναντι 19% που κατέχει η Νέα Δημοκρατία. Στη τρίτη θέση βρίσκονται “Το Ποτάμι” και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 10,5% και τέταρτο κόμμα η “Ελιά” με 7,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ 6,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΔΗΜΑΡ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, ΛΑΟΣ 1%, Άλλο Κόμμα 3%, 12,5% Αναποφάσιστοι.

Εθνικές Εκλογές

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές πάλι με αναγωγή, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη πρώτη θέση με 22,5% ακολουθεί η ΝΔ με 21,5%. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 11% ακολουθεί στην τέταρτη θέση “Το Ποτάμι” με 8,5%. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται μαζί το ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%. Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%, ΔΗΜΑΡ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, ΛΑΟΣ 1%, Άλλο Κόμμα επιλέγει το 2% ενώ οι Αναποφάσιστοι αγγίζουν το 11%.
 ΠΗΓΗ: REAL

Η εκδίκηση των αμνών

Η εκδίκηση των αμνών

 

ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
 
Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τοποθετούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τέταρτη θέση, μετά το ΚΚΕ, με ποσοστό 8%. Κατέλαβε τη δεύτερη θέση, με 16,78%. Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 όλες οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν νίκη του ΠαΣοΚ με διαφορά έως 6%. Κέρδισε με διαφορά 10,45%. Σε τι οφείλονται αυτές οι εκτινάξεις; Πώς εξηγείται ένα επίμονο χαρακτηριστικό των εκλογών, που αιφνιδιάζει τους αναλυτές, αλλά σύντομα ξεχνιέται ως τις επόμενες εκλογές;

Ο καθημερινός συγχρωτισμός ωθεί τους πολιτικούς και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης να συναινούν σε εκτιμήσεις περί ήπιων μεταβολών της κοινής γνώμης. Η υπόλοιπη κοινωνία, όμως, διακρίνεται από υψηλή δυσανεξία προς το «κατεστημένο της ισχύος». Ιδίως η «σκοτεινή ύλη» της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει σήμερα σχεδόν το 40%. Οι «Πυθίες» προεξοφλούν ότι στις ευρωεκλογές θα συμπεριφερθεί «λογικά» (δηλαδή σύμφωνα με τη δική τους «κατεστημένη λογική»...). Ωστόσο, το ισχυρότερο χαρακτηριστικό των «αδιευκρίνιστων» ψηφοφόρων βρίσκεται εκτός της λογικής των «κατεστημένων» αξιωματούχων, αφού είναι η μόνιμη απόρριψη όλων των κομμάτων.

Οι «αδιευκρίνιστοι» είναι παιδιά της αμφιβολίας, που ζουν και εργάζονται δίπλα μας. Αθόρυβοι, επιφυλακτικοί, σχεδόν αόρατοι, τους υποτιμούμε γιατί δεν προκαλούν και δεν εκφράζονται. Νομίζουμε, λοιπόν, ότι είναι αμνοί που θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, αλλά μέσα τους είναι για άλλα πράγματα αποφασισμένοι. Είναι μονίμως προσανατολισμένοι υπέρ της ταπείνωσης των ποιμένων. Το επιτυγχάνουν μέσα από την αποστασιοποιημένη και αθόρυβη υπερψήφιση  των αντιπάλων που η εκάστοτε εξουσία απεικονίζει ως «επικίνδυνους». Για μία και μοναδική ημέρα οι αμνοί αποκτούν ισχύ μεγαλύτερη των ποιμένων και σπανίως χάνουν την ευκαιρία να την ασκήσουν. Γιατί μόνο έτσι θα υπομείνουν τα χρόνια της αδικίας, της αδυναμίας και της βεβαιότητας ότι για την εξουσία θα ξαναγίνουν αριθμοί αόρατοι και «αδιευκρίνιστοι»... Ως τις επόμενες εκλογές!


ΠΗΓΗ: http://www.tovima.gr

Τρία δισ. ευρώ θα αντληθούν από το 5ετές ομόλογο

Στο 90% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών

Τρία δισ. ευρώ θα αντληθούν από το 5ετές ομόλογο, στο 4,75% το κουπόνι

Τρία δισ. ευρώ θα αντληθούν από το 5ετές ομόλογο, στο 4,75% το κουπόνι


Η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή, αναφέρει δικαιωμένο και ανακουφισμένο το οικονομικό επιτελείο, ανακοινώνοντας επισήμως την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης 5ετους ομολόγου, με την οποία η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές ομολόγων μετά από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού.

«Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι προέβη στην πώληση 5ετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο κουπόνι 4,75%. Η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα. Η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή.»

» Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%. Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου προσδιορίζεται κοντά στο 4,95%, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ με 550 εντολές από επενδυτές. Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός του ελληνικού Δημοσίου ήταν η άντληση 2,5 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσφορές υπερκάλυψαν οκτώ φορές το ζητούμενο ποσό.
Newsroom ΔΟΛ

Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Είναι βέβαιοι στην κυβέρνηση ότι με το να σμπρώχνουν την συζήτηση για το θέμα Μπαλτακου στην βουλή για αργότερα δεν θα κάνουν ένα ακόμη δώρο στην αντιπολίτευση αφού το θέμα θα ξαναγίνει επίκαιρο και μετα το Πάσχα έτσι;

Μετά το Πάσχα η προ ημερησίας. Γιατί πιέζεται η αντιπολίτευση

Μετά το Πάσχα η προ ημερησίας. Γιατί πιέζεται η αντιπολίτευση

Μετά το Πάσχα και... βλέπουμε λέει τώρα η κυβέρνηση για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μπαλτάκου, σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα και το ζήτημα να ξεχαστεί ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τις προηγούμενες ημέρες η φημολογία ότι η συζήτηση ενδεχομένως να διεξαγόταν αυτή την εβδομάδα κορυφώθηκε, ωστόσο η απουσία του προέδρου της Βουλής λόγω επίσημης επίσκεψης στη Λιθουανία από τη μία και οι διεθνείς υποχρεώσεις του πρωθυπουργού λόγω της προεδρίας από την άλλη -σε συνδυασμό με το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες- συνέβαλαν στο σενάριο της διεξαγωγής της μετά το Πάσχα, με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη του Θωμά. Πληροφορούμενος την κυβερνητική πρόθεση, ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για λιποταξία, ενώ αναφερόμενος  στο δικό του ταξίδι είπε ότι θα ήταν διατεθειμένος να αναβάλει το ταξίδι του προκειμένου να γίνει η συζήτηση.

Στη Βουλή πάντως, με τον αέρα στους διαδρόμους να μυρίζει φόβο για νέες αποκαλύψεις συνομιλιών Χρυσαυγιτών ακόμα και με βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης έθεσε σε ανοιχτή διαβούλευση την πρόταση της Χρυσής Αυγής για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης κατά των κ. Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι μοναδικό στόχο έχει να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το αν υπάρχει κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος από τον πρωθυπουργό και τους δύο υπουργούς, ενώ ζήτησε τη σύμπραξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης σε αυτή την πρόταση, καθώς, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση, απαιτούνται 30 υπογραφές βουλευτών, τις οποίες η Χρυσή Αυγή των 16 δεν μπορεί να συγκεντρώσει.

Οπως έγραψε και η «κυριακάτικη δημοκρατία», αυτοί που νιώθουν εγκλωβισμένοι από την πρόταση δεν είναι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι θα πρέπει πλέον είτε να υπογράψουν την πρόταση και να ταυτιστούν με τη Χρυσή Αυγή είτε να μην υπογράψουν υποβαθμίζοντας και οι ίδιοι το θέμα.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Bloomberg "βλέπει" χαλάρωση του Ντράγκι

Το Bloomberg "βλέπει" χαλάρωση του Ντράγκι


Το Bloomberg βλέπει χαλάρωση του Ντράγκι
Το Bloomberg "βλέπει" χαλάρωση του Ντράγκι

Χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσα στους επόμενους δύο μήνες προβλέπουν οι αναλυτές σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg. Σχεδόν τα δύο τρίτα από τους αναλυτές που συμμετείχαν στη μηνιαία έκθεση του Bloomberg, προβλέπουν ότι θα υπάρξει κάποια σχετική κίνηση από το Μάριο Ντράγκι μέχρι τον Ιούνιο. Εξ αυτών, σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι ο διοικητής της ΕΚΤ ενδέχεται να εφαρμόσει πολλαπλά μέτρα από τη μείωση των επιτοκίων μέχρι την ποσοτική χαλάρωση, προκειμένου να πατάξει τον κίνδυνο αποπληθωριστικών πιέσεων.
«Η πλειονότητα των μελών του δ.σ. του ΕΚΤ δεν θέλει να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας ποσοτική χαλάρωση» δηλώνει ο Frederik Ducrozet της Credit Agricole και συμπληρώνει: «Θα εξαντλήσουν όλες τις ευκολότερες επιλογές που έχουν πριν πιάσουν το μπαζούκα της ποσοτικής χαλάρωσης. Μέχρι τότε όμως, θα συνεχίσουν να μιλάνε για ποσοτική χαλάρωση».
Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως "ομόφωνα" το διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει αντισυμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής εφόσον κριθεί απαραίτητο. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ενδεχόμενο ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και αρνητικών επιτοκίων.

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ. ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ Δ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αντιδράσεις Μιχαολιάκου μετά την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη, που παίρνει μαζί του και τον Τάκη Μελά των ΑΝ.ΕΛ.

Φουντώνει η μάχη στον Δήμο Πειραιά, που παίρνει πλέον άλλο χαρακτήρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αντιπρόεδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Μώραλη.
Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος αντέδρασε εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητά του ότι θα επανεκλεγεί και δηλώνοντας ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει αντίπαλος, παρά μονάχα τα προβλήματα του Πειραιά.

Από την πλευρά του ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε με έμφαση στη φτώχεια και την ανεργία στον Πειραιά, αξιολογώντας τες ως τα σημαντικότερα προβλήματα της περιοχής. Ως προς τις αιτιάσεις ότι συγκροτείται «ένα ολυμπιακό ψηφοδέλτιο», δεδομένου ότι θα περιλαμβάνει ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και  τον Βαγγέλη Μαρινάκη, απάντησε ότι «είμαστε οι περισσότεροι ολυμπιακοί, όχι όλοι φυσικά, όμως κατεβαίνει ένα ψηφοδέλτιο γιατί έχουμε κοινούς προβληματισμούς και κοινές διαπιστώσεις για τον Πειραιά», καθώς και ότι θα είναι «κάτι το διαφορετικό, κάτι πιο νέο», αφού δεν θα «έχουμε κομματικό χρίσμα».

Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλολιάκος «απάντησε» λέγοντας (Βήμα Fm): «Και έχω δύο εγγονάκια που φωνάζουν εκτός από μαμά, μπαμπά, παππού και γιαγιά, “Ολυμπιακός”. Μόνο στην Κύπρο οι ομάδες ταυτίζονται με κόμματα και δεν είναι καλό αυτό». Επίσης σχολίασε ότι «ο ιδιοκτήτης μετοχών δεν συνεπάγεται ιδιοκτήτης ψυχών και ανθρώπων». Αναγνώρισε ότι είναι δικαίωμα του κ. Μαρινάκη να «ασχοληθεί με την πολιτική, όπως εξάλλου ο μακαρίτης ο πατέρας του», αλλά υποστήριξε ότι «αυτό το έργο είναι αστείο και ξαναπαίχτηκε, να υποτιμά κανείς τόσο βάναυσα τη νοημοσύνη του πειραιώτικου λαού. Εκλέγομαι 20 τόσα χρόνια στον Πειραιά, είναι δυνατόν να εξαπατώ τους πολίτες και να είμαι βάζελος κ.λπ.; Εχω το δικαίωμα να πολιτεύομαι χωρίς να αυτοπροσδιορίζομαι και να είμαι ολυμπιακός χωρίς να χρειάζομαι την άδεια κάποιου».
Θέση για την υποψηφιότητα Μώραλη πήρε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στο Mega, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα «νέο εγχείρημα ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, μια ποδοσφαιρική ομάδα να καταρτίζει ένα ψηφοδέλτιο» και ότι η υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ «δεν έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή».
Κατά του κ. Μώραλη στράφηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, υποστηρίζοντας ότι «το σύστημα επιχειρηματικών και πολιτικών συμφερόντων δεν επιστρατεύει απλά τις εφεδρείες του. Κυριολεκτικά δίνει τα ρέστα του».

Πάντως στο ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη θα μετέχουν μεταξύ άλλων ο γιος του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Τάκη Μελά και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης και ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Ζερβουλάκος.

πηγη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΘΕΤΙΚΟ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.

Βράζει η βάση της ΝΔ στην Θεσσαλονικη για Μπουταρη

Βράζει η βάση της ΝΔ για τη ρύθμιση που εξαφάνισε το εμπόδιο, το οποίο έθετε ο «Καλλικράτης» στον δήμαρχο

Με φωτογραφική ρύθμιση-σκάνδαλο η κυβέρνηση έσωσε τον Γιάννη Μπουτάρη από ένα κώλυμα που θα τον οδηγούσε στην έκπτωση από το αξίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή την Τρίτη το βράδυ -ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων!- καταργήθηκε το εμπόδιο που όριζε ο Καλλικράτης για τους δημάρχους που είναι ταυτόχρονα και πρόεδροι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και δεν έχουν παραιτηθεί τουλάχιστον 18 μήνες πριν από τις εκλογές από τη θέση αυτή. Ετσι ο δήμαρχος, που έως τον Νοέμβριο του 2013 ήταν ταυτόχρονα και πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πήρε ένα δώρο που του χαρίζει την πολιτική του επιβίωση.

Μάλιστα η σχετική τροπολογία πέρασε από τη Βουλή, με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να συνεργάζονται αγαστά: Η πρόταση έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και αφού είχαν προηγηθεί ασφυκτικές παρασκηνιακές πιέσεις από τη μεριά του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε στην κρίσιμη συνεδρίαση τον κ. Μιχελάκη έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής για να του εξηγήσει την αναγκαιότητα της κατάθεσης της συγκεκριμένης τροπολογίας στη λογική του να σώσει τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ποιο ήταν το πρόβλημα; Οτι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο και με δεδομένο ότι ο κ. Μπουτάρης ήταν έως τον Νοέμβριο πρόεδρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου (πρόκειται για ΝΠΙΔ), αν επανεκλεγόταν θα μπορούσε το Εκλογοδικείο να μην τον ανακηρύξει υποψήφιο δήμαρχο. Αλλωστε, το συγκεκριμένο κώλυμα ίσχυε για τους δημάρχους που είναι και πρόεδροι ΝΠΙΔ αλλά και ΝΠΔΔ. Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά θα ήταν να κατατεθεί σε βάρος του ένσταση, κάτι που με δεδομένη τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα ήταν πολύ πιθανό.


Αντιδράσεις

Ετσι προέκυψε η φωτογραφική τροπολογία, που προκάλεσε αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός Βουλής. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Αντί να στηρίζετε τον νόμο αλλάζετε τα ισχύοντα κωλύματα», ενώ ο Τέρενς Κουίκ, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τόνισε: «Εγιναν αλλαγές για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ».

Στα τοπικά γραφεία της Ν.Δ. τα τηλέφωνα δεν σταμάτησαν να χτυπούν από αγανακτισμένους νεοδημοκράτες που διαμαρτύρονταν για τη στήριξη που δίνει η κυβέρνηση στον κ. Μπουτάρη, τη στιγμή που η Ν.Δ. έχει ανακοινώσει τη στήριξή της στον Σταύρο Καλαφάτη. «Δεν πρόκειται να ξαναφηφίσω αυτήν τη Ν.Δ. Ο Μπουτάρης παρανομεί και συνεχίζει να κάνει βόλτες» σημείωσε στη «δημοκρατία» παλιά νεοδημοκράτισσα. «Η Βουλή χαρίστηκε στον Μπουτάρη» σχολίασε ο Γιάννης Ιωαννίδης, «ντροπολογία της τελευταίας στιγμής» χαρακτήρισε το θέμα ο υποψήφιος δήμαρχος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε λόγο για «υπόκλιση του υπουργού Εσωτερικών στους πολιτικούς εκβιασμούς του ΠΑΣΟΚ». Σχόλιο έκανε και ο κ. Καλαφάτης: «Δεν ξέρω τι μπορεί να συνέβη με τον κ. Μπουτάρη. Το αγνόησε; Δεν έδειξε την επιμέλεια που έπρεπε; Δεν ήξερε; Αλήθεια, μπορεί κανείς να εμπιστευθεί αυτόν τον άνθρωπο για να πάρει τα ηνία της πόλης στα χέρια του;»

Νίκος Οικονόμου

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η Ελλάδα εκδίδει ομόλογο (υπαγόμενο στο βρετανικό δίκαιο)

Η Ελλάδα εκδίδει ομόλογο (υπαγόμενο στο βρετανικό δίκαιο) έπειτα από τέσσερα βασανιστικά χρόνια μέσα στη λιτότητα

Με τοκομερίδιο που θα κυμαίνεται μεταξύ 4,8% και 5,1% αναμένεται να δανειστεί η χώρα 2,5 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης κοινοπρακτικού ομολόγου πενταετούς διάρκειας, όπως ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών. Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση προκάλεσε κάθετη αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου από 6,14% σε 5,75%, γεγονός που επιτρέπει η επικείμενη έκδοση (που είναι μικρότερης διάρκειας, δηλαδή πέντε ετών) να εκδοθεί με χαμηλότερο κόστος ακόμα και από 5%, το οποίο έως τώρα φάνταζε ως ανυπέρβλητο όριο.

Βέβαια, η απόδοση για τους επενδυτές μπορεί να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το τοκομερίδιο. Αυτό θα φανεί στην τιμολόγηση του ομολόγου, το οποίο μπορεί να εκδοθεί με τιμή χαμηλότερη από 100. Ετσι η απόδοση για τους επενδυτές θα είναι μεγαλύτερη, ανεξάρτητα εάν το τοκομερίδιο είναι κάτω από 5% (η σχέση μεταξύ τιμής και απόδοσης είναι αντιστρόφως ανάλογη).

Χθες ξεκίνησε το πρώτο σκέλος της έκδοσης του ομολόγου, με τους επενδυτές να ενημερώνονται και να εκδηλώνουν προκαταρκτικές προθέσεις, που ξεπέρασαν τα 4 δισ. ευρώ. Σήμερα θα υποβληθούν οι πραγματικές προσφορές και αναμένεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί γύρω στις 12 ώρα Ελλάδος. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει σήμερα στις 9 ώρα Λονδίνου και αναμένεται να κλείσει έπειτα από κάποιες ώρες.


95% από ξένους

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, το 95% της έκδοσης θα αγοραστεί από ξένους επενδυτές, ενώ ένα μικρό ποσοστό, περίπου 5%, θα διατεθεί σε εγχώριους επενδυτές.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ομόλογο εκδίδεται κάτω από βρετανικό δίκαιο. Κι αυτό γίνεται για να προστατευτούν οι επενδυτές από νέο υποχρεωτικό «κούρεμα», όπως έγινε με το PSI, όταν η ελληνική κυβέρνηση υποχρέωσε με νόμο τους επενδυτές που είχαν αγοράσει ομόλογα κάτω από ελληνικό δίκαιο να αποδεχτούν το «κούρεμα». Επίσης, σημαίνει ότι, εάν δεν πάρουν πίσω τα χρήματά τους, μπορεί να κάνουν κατασχέσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων.

Ανάδοχοι της έκδοσης ανέλαβαν οι επενδυτικές τράπεζες Bank of America - Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, J.P. Morgan και Morgan Stanley. H J.P. Morgan είναι και διαχειριστής του βιβλίου προσφορών. Νομικοί σύμβουλοι του Δημοσίου είναι το γραφείο Καρατζάς & Συνεργάτες και η εταιρία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν ικανοποιημένοι για την εξέλιξη και από το γεγονός ότι η χώρα ξαναβγαίνει στις αγορές έπειτα από τέσσερα χρόνια. «Δεν εφησυχάζουμε ούτε πανηγυρίζουμε, αλλά το να μεμψιμοιρούμε είναι έγκλημα» τόνιζαν αντιδρώντας ενοχλημένοι στις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης (διαβάστε σχετικά στο επόμενο δισέλιδο).
«Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε την έκδοση με μεγάλη επιτυχία» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι. Οι ίδιες πηγές δεν απέκλεισαν στο μέλλον να υπάρξουν και νέες εκδόσεις ομολόγων αλλά και 12μηνα έντοκα που θα απευθυνθούν στο κοινό, ώστε να περιοριστούν τα έντοκα γραμμάτια μικρότερης διάρκειας που εκδίδονται και καλύπτονται από ελληνικές τράπεζες.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στο 26,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο

Στο 26,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο


Στο 26,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο
Στο 26,7% υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο
Στο 26,7% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο, έναντι του αναθεωρημένου 27,2% τον Δεκέμβριο, και έναντι του 26,5% τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.
Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Ιανουάριο του 2014 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.613.826 άτοµα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.317.848 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.386.498 άτοµα.
Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 14.913 άτοµα σε σχέση µε το Ιανουάριο του 2013 (µείωση 0,4%) και αυξήθηκαν κατά 40.119 άτοµα σε σχέση µε το ∆εκέµβριο του 2013 (αύξηση 1,1%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 6.815 άτοµα σε σχέση µε τον Ιανουάριο του 2013 (αύξηση 0,5%) και µειώθηκαν κατά 17.446 άτοµα σε σχέση µε το ∆εκέµβριο του 2013 (µείωση 1,3%).
Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 9.210 άτοµα σε σχέση µε το Ιανουάριο του 2013 (αύξηση 0,3%) και µειώθηκαν 26.844 άτοµα σε σχέση µε το ∆εκέµβριο του 2013 (µείωση 0,8%).
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΟΑΕΔ για τους εγγεγραμμένους άνεργους παραπέμπει σε σταθεροποίηση, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται σε 857.448 άτομα.

Πηγή: euro2day.gr και Ενικος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΕΟ. MONO ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΠΑΘΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ. ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ. ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΥΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ

ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΓΕΛΑΖΟΝΤΑΙ . ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΟ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΟ

Να κάνεις αυτά που νομίζεις πως είναι σωστά, έστω κι αν κάνοντας αυτά πρόκειται να σε κακολογήσουν. Γιατί ο όχλος είναι κακός κριτής κάθε καλού πράγματος.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Να μην φοβαστε τους ειλικρινεις στην πολιτικη

ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ηρθε η ώρα της αυλαίας για τον Τ.Ερντογάν

Ηρθε η ώρα της αυλαίας για τον Τ.Ερντογάν
αρθρο του 
Σπύρου Λίτσα

Η υπεροψία και η ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας οδήγησαν το φτωχό αγόρι από τη μικροαστική συνοικία Κασίμπασα, όπου ως μαθητής πουλούσε -προς τιμήν του- στους δρόμους της Πόλης λεμονάδες και κουλούρια για να βγάζει τα προς το ζην, στο να πιστέψει ότι μπορεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς που θέτει διαχρονικά η πολιτική. Ο εύστροφος, μαχητικός και ικανός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκλωβίστηκε στο φάσμα ενός υπερδιογκωμένου εγώ.
Ετσι συγκρούστηκε ανοιχτά με το Ισραήλ. Προσέβαλε σκαιότητα τον Ισραηλινό πρόεδρο Σίμον Πέρες στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του 2009 στο Νταβός: «Κύριε Πέρες, είστε μεγαλύτερος από εμένα. Ισως αισθάνεστε ένοχος και γι’ αυτό υψώνετε τη φωνή σας. Οταν η συζήτηση έρχεται στο θέμα των σκοτωμών, το γνωρίζετε πολύ καλά. Θυμάμαι ότι σκοτώσατε τα παιδιά στις παραλίες». Μετά ακολούθησαν ο αποκλεισμός της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ από την ετήσια τουρκική άσκηση «The Anatolian Eagle», ο στολίσκος της Γάζας, οι σχέσεις με τη Χαμάς, η παράδοση 10 Ιρανών στην κυβέρνηση της Τεχεράνης στις αρχές του 2012 με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ και την Τουρκία σε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως αποκάλυψε η έγκριτη «Washington Post», η δήλωση του Ερντογάν τον Φεβρουάριο του 2013 ότι ο σιωνισμός αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, συνώνυμο του φασισμού κ.ά.
Παράλληλα, συγκρούστηκε σφόδρα με τον πανίσχυρο Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει κακές πλέον σχέσεις με τον Αμπντουλάχ Γκιουλ, αιματοκύλισε την Τουρκία γιατί ήθελε να καταπατήσει το πάρκο Γκεζί στην Πόλη και στη θέση του να φτιάξει εμπορικό κέντρο σε κλασικό οθωμανικό αρχιτεκτονικό ρυθμό, οι κατηγορίες για διαφθορά έχουν πλήξει το πρόσωπό του και μέλη της οικογένειάς του, ενώ απαγόρευσε την πρόσβαση στο twitter και στο YouTube επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφάλειας.
Κι όμως, νίκησε στις περιφερειακές εκλογές! Αν μου επιτρέπεται να κάνω μια πρόβλεψη, δεν το κάνω συχνά, τον Αύγουστο ο Ερντογάν, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας. Δεν επέτυχε, όμως, το «πέρασμα» αποφασιστικών συνταγματικών αρμοδιοτήτων στον θεσμό του προέδρου ούτε διαθέτει πλέον τις συμμαχίες μέσα στο κόμμα του με τους «βαρόνους» που έχουν την ισχύ να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και θα ελπίζει η θητεία του να περάσει απαρατήρητη. Ομως το τουρκικό πολιτικό σύστημα έχει δείξει ότι κινείται με αδυσώπητο ρεμβασισμό, ακόμα και για δημοφιλείς πρωθυπουργούς.
Η Τουρκία εισέρχεται σε έντονο χαμηλό βαρομετρικό λόγω της πολιτικής υπερεξάπλωσης που προκάλεσε η υψηλή στρατηγική του νεοοθωμανισμού και της φούσκας των στεγαστικών δανείων στην Κωνσταντινούπολη. Η αποσταθεροποίηση της Τουρκίας οφείλεται, όμως, και στον αυταρχικό τρόπο που επέλεξε ο Ερντογάν να διοικήσει το κράτος. Φυλάκισε σχεδόν όλη την κεμαλική στρατιωτική ηγεσία, δεν έκρυψε τη διάθεσή του να ελέγξει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, συγκρούστηκε με περισσή σφοδρότητα με τους πανίσχυρους κεμαλιστές εκδότες καταφέροντας να δημιουργήσει χώρο για δικούς του που δεν κρύβει ότι τους ελέγχει όπως παλιά οι γυμνασιάρχες τους μαθητές με τα πηλήκια. Εν ολίγοις, άνοιξε πολλά μέτωπα, δημιούργησε επιφανείς εχθρούς και σύντομα θα κληθεί να τους αντιμετωπίσει. Το φτωχόπαιδο από το Κασίμπασα με τις πολλές ικανότητες αλλά και το μεγάλο εγώ δεν κατανόησε ότι βασικός κανόνας της πολιτικής είναι «ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει και τίποτε δεν διαρκεί για πάντα».ΥΓ. Σε ένα παράλληλο σύμπαν τη νύχτα της 30ής Μαρτίου ο Ερντογάν αφήνει συνεργάτες να πανηγυρίζουν για το εκλογικό αποτέλεσμα και αυτός σε ένα διακριτικά φωτισμένο γραφείο με ένα ποτήρι single malt και με μουσική υπόκρουση το «My way» του Σινάτρα κάνει τη δική του αποτίμηση της πολιτικής του πορείας με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Η ώρα της αποχώρησης έχει πλέον φτάσει. Σε αυτό το σύμπαν όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται με αυτόν τον τρόπο. Αλλωστε είναι σίγουρο ότι η πρώτη κυρία Εμινέ Γκιουλμπαράν - Ερντογάν δεν επιτρέπει την κατανάλωση δυτικών αλκοολούχων ποτών ούτε, ασφαλώς, τη δυτική μουσική.


πηγη δημοκρατια

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος

Στην καρδιά της Αθήνας

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος

Σε εξέλιξη η έρευνα των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο της έκρηξης (φωτ. Μ.Μυρίλλας/SOOC)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε εξέλιξη η έρευνα των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο της έκρηξης (φωτ.
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα -στις 5:10 και 5:15- σε ιστοσελίδα και εφημερίδα.

Αναλυτικά τα γεγονότα όπως έχουν μέχρι στιγμής:

  • 5:10-5:15 άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα «Zούγκλα» και στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας ότι «μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, υπάρχει Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά, το οποίο θα εκραγεί σε 45 λεπτά».
  • Άμεση η κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε την περιοχή. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο όχημα. Απομακρύνθηκαν εργαζόμενοι, κυρίως άνδρες security, ενώ αποκλείστηκε η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα.
  • 5:55 Ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης, που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα. Το όχημα διαλύθηκε εντελώς, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε κτίρια και καταστήματα.
  • 7:00 Στο σημείο έσπευσαν αρχικά πυροτεχνουργοί και στη συνέχεια άνδρες της Αντιτρομοκρατικής για τις έρευνες. Κλειστές οι οδοί Πανεπιστημίου, Αμερικής και Σταδίου.
  • 11:00 Οι έρευνες επί της Σταδίου ολοκληρώθηκαν και η οδός δόθηκε στην κυκλοφορία.
Στο πεδίο των ερευνών
Οι αξιωματικοί ερευνούν, μεταξύ άλλων, και τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσουν αν έχει γίνει καταγραφή των κινήσεων των δραστών πριν και μετά τη στάθμευση του παγιδευμένου με εκρηκτικά Ι.Χ. Το όχημα είχε κλαπεί στις 6 Απριλίου και οι δράστες το είχαν τοποθετήσει απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της ΤτΕ, έξω από το θέατρο Αλίκη.
Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονται υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ διατηρούσαν τα γραφεία τους και οι εκπρόσωποι των δανειστών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης μάρτυρας είδε ένα ή δύο άτομα να παρκάρουν  ένα όχημα έξω από το κτίριο και στη συνέχεια να φεύγουν με μηχανή.
Σημειώνεται ότι στο σημείο που οι άγνωστοι άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση Ι.Χ. και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.
Η χρονική συγκυρία
Η μέρα και το σημείο το οποίο επελέγη για το συγκεκριμένο χτύπημα δεν είναι τυχαίο, καθώς την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών κάνει την πρώτη κίνηση εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές, ενώ την Παρασκευή φτάνει στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.
Επιπλέον, στις 10 Απριλίου 2010 οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη των Μαζιώτη και Ρούπα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαριέτα Γιαννάκου

Κεραυνοί από τις Βρυξέλλες

Δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαριέτα Γιαννάκου

Δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής η Μαριέτα Γιαννάκου
Η Μαριέτα Γιαννάκου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου, επικρίνοντας σε σκληρή γλώσσα την απόφαση των κυβερνητικών εταίρων να αλλάξουν το εκλογικό σύστημα και να υιοθετήσουν τη σταυροδοσία.

«Πρέπει να υπάρχουν αντιστάσεις όταν γίνονται σοβαρά λάθη» είπε η κ. Γιαννάκου σε συνομιλία της με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Εγώ δεν συμμετέχω σε μια ιστορία που υποβαθμίζει και απαξιώνει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα» ξεκαθάρισε.

Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για τη σχέση της με τον Αντώνη Σαμαρά, η τέως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει κατ΄ιδίαν με τον πρωθυπουργό εδώ και ενάμισι χρόνο.

Διευκρίνισε ότι, για να είναι η ίδια υποψήφια στις εκλογές «έγινε κάποια κουβέντα μέσω τρίτου, εκτός Ελλάδας», η απάντησή της όμως ήταν «όχι».

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, το σύστημα του σταυρού προτίμησης είναι «κατ΄επίφαση» δημοκρατικό, καθώς «επιτρέπει σε ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου να έχουν βαρύνουσα γνώμη για ευρωπαϊκά θέματα».

«Η απόφαση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος είναι αναντίστοιχη της σοβαρότητας που απαιτούν οι ευρωεκλογές [...] Δεν είναι δημοκρατικά πράγματα αυτά» είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο να οριστεί κάποιος υποψήφιος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, η κ. Γιαννάκου σχολίασε: «Πώς γίνεται να υπάρχει ταυτόχρονα σταυρός προτίμησης και επικεφαλής ψηφοδελτίου;»

Η ευρωβουλευτής τόνισε ακόμα ότι δεν συμφωνεί με την ανακοίνωση των υποψηφίων «κατά ριπάς», καθώς αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι ανακοινώνονται πρώτα οι «εκλεκτοί» και μετά οι υπόλοιποι.

«Δημοκρατία δεν είναι να σου φέρνουν 20 αγνώστους και να σε καλούν να διαλέξεις» σχολίασε. Είπε μάλιστα ότι, αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν διαλέγουν σωστά τους υποψηφίους τους, τότε δεν έχουν την ικανότητα να διαλέγουν και τα σωστά πρόσωπα στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κ. Γιαννάκου εξέφρασε επίσης ιδιαίτερη ανησυχία για την εκπροσώπηση της περιφέρειας στις ευρωεκλογές, για την οποία κρίνει ότι δεν είναι επαρκής με το νέο σύστημα, και είπε ότι θα έπρεπε να υπάρχει η κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου να εκπροσωπούνται καλύτερα οι περιφέρειες.

«Γιατί τέσσερις σταυροί και διπλάσιος αριθμός υποψηφίων;» διερωτήθηκε.

Εξέφρασε επίσης την απορία της για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μία εκλογική περιφέρεια όταν ακόμα και το μικρότερο Βέλγιο χωρίζεται σε τρεις.

Αποστολή: Γιάννης Μανδαλίδης
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Απαραδεκτη και προσβλητικη προς το εκλογικο σωμα η θεση της για το οτι θα εχουν λεει βαρυνουσα γνωμη ατομα χαμηλοτερου επιπεδου με την σταυροδοσια. Αυτη ειναι η αποψη της ψευτοελιτ της χωρας που νομίζει ότι είναι πάνω απο όλους.Πάντοτε ήταν ευνοημένη η συγκεκριμένη απο το κομματικό συστημα της ΝΔ. Φαίνεται ότι της αρέσουν οι διορισμοί σε υψηλές θέσεις. Άλλωστε θα θυμάται πως την μαύρισε ο λαός στην Α Αθήνας το 2007 όταν δεν μπόρεσε να εκλεγεί βουλευτής λόγω της ταύτισης της με την ανεκδιήγητη Ρεπούση ως υπουργός Παιδείας τότε. Σωστη ομως απολυτως η τοποθετηση για την περιφερειες και για το εγκληματικο λαθος να παραμεινει πονηρα η χωρα μια εκλογικη περιφερεια. Σας τα ειπα απο την αρχη.

 Δειτε τι εγραψα πολυ εγκαιρα πριν 2 μηνες http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2014/02/13.html?m=1

Ελευθερες οι κατασχεσεις για χρεη στα ασφαλιστικα ταμεια

Ελεύθερες θα είναι οι κατασχέσεις για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη και εισοδημάτων που έχουν χαρακτηριστεί και ως ακατάσχετα σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου. Tα ασφαλιστικά ταμεία για χρέη από ασφαλιστικές εισφορές θα μπορούν να προχωρούν σε κατασχέσεις εισοδημάτων πάσης φύσεως ακόμη και αυτών που έχουν θεσπιστεί και ως ακατάσχετα ενώ οι κατασχέσεις θα γίνονται από την »πηγή»…

Δηλαδή δεν θα γίνονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών αλλά απευθείας από τους φορείς που καταβάλλουν πάσης φύσεως ενισχύσεις, επιδοτήσεις κάθε άλλου είδους παροχή (όπως για παράδειγμα το επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ)
Έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να κατάσχουν από τους δικαιούχους οφειλέτες ποσά από πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ. και Α.Ε. του Δημόσιου τομέα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η διάταξη οι ασφαλιστικοί Οργανισμοί για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών θα παρακρατούν, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του ν.3614/2007 (Α` 267) όπως ισχύει, τα οφειλόμενα ποσά από τις ποσά από πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο, τους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ. και Α.Ε. του Δημόσιου τομέα, κατ” ανώτατο όριο μέχρι του ύψους οφειλών που αντιστοιχούν στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του οικείου φορέα.
Πως θα γίνονται οι κατασχέσεις:
Τα ασφαλιστικά ταμεία εντός του πρώτου δεκαημέρου εκάστου μηνός αποστέλλουν στην ΗΔΙΚΑ ηλεκτρονικά αρχεία οφειλετών (φυσικών προσώπων) ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.
Το Δημόσιο, οι φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, και Α.Ε του Δημόσιου τομέα που καταβάλλουν πάσης φύσεως, πληρωμές, επιδοτήσεις αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις, αποστέλλουν δέκα ημέρες (10) πριν την ημερομηνία πληρωμής τα ηλεκτρονικά αρχεία των δικαιούχων των ανωτέρω καταβολών στην ΗΔΙΚΑ.ΑΕ.
Η ΗΔΙΚΑ για λογαριασμό των ασφαλιστικών οργανισμών και των φορέων που καταβάλλουν επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, διασταυρώνει εντός δεκαημέρου τα ανωτέρω αρχεία και αποστέλλει στα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (απευθείας ή μέσω του Συστήματος Πληρωμών ΔΙΑΣ) τα ποσά προς πίστωση των δικαιούχων, αφού έχει γίνει η παρακράτηση των οφειλών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Επίσης, αποστέλλει στο Σύστημα Πληρωμών ΔΙΑΣ, τα ποσά των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς τα οποία παρακρατήθηκαν τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται σε πίστωση των λογαριασμών των ασφαλιστικών οργανισμών.
Ετσι τα ποσά θα κατάσχονται πριν ουσιαστικά καταβληθούν στις τράπεζες και ισχύσει το ακατάσχετο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Επίσης ποσά που προέρχονται από επιστροφές φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος, για τα οποία έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ατομικό φύλλο έκπτωσης, συμψηφίζονται υποχρεωτικά με οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και αποδίδονται υπέρ των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών.
Ενώ παράλληλα με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθορίζονται οι προϋποθέσεις, η διαδικασία του συμψηφισμού, ο τρόπος απόδοσης των ποσών στον οικείο ασφαλιστικό οργανισμό καθώς και κάθε άλλο ειδικό θέμα ή λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της διάταξης.
Η ρύθμιση αυτή θα αποτελέσει σίγουρα »πεδίο μάχης» στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου λόγω ότι δίνει το ελεύθερο τα ασφαλιστικά ταμεία να κατάσχουν επιδόματα ,κοινωνικές παροχές και κάθε εισόδημα ή παροχή που λαμβάνουν δικαιούχοι.

πηγη:dikaiologitika.gr και http://boskotsopanhs.wordpress.com/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ. ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ; ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ;

Δεν καταλαβα ειναι προτιμοτερο απο το 1.5% επιτοκιο σε αυτην την φαση δανεισμου απο τον EFSF το 5% των αγορων; Εμενα για κερδοσκοπικο επιτοκιο μου φαινεται. Δεν χρειαζονται πανηγυρισμοι.

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Χομς

Στόχος συνοικία αλαουιτών

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Χομς της Συρίας

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στη Χομς της Συρίας
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν όταν εξερράγησαν δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες σε συνοικία της πόλης Χομς, στην κεντρική Συρία, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι επιθέσεις αυτές, από τις οποίες τραυματίστηκαν άλλοι 100 και πλέον άνθρωποι, σημειώθηκαν στη συνοικία Καράμ αλ Λουζ, όπου κατοικούν κυρίως αλαουίτες (η κοινότητα από την οποία προέρχεται και η οικογένεια Άσαντ).

Οι επιθέσεις αποδόθηκαν σε «τρομοκράτες», ο όρος με τον οποίο το συριακό καθεστώς αναφέρεται συλλήβδην στους αντικαθεστωτικούς μαχητές.

«Εικοσιπέντε άνθρωποι έπεσαν μάρτυρες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και πάνω από 107 άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη των δύο παγιδευμένων οχημάτων», μετέδωσε το πρακτορείο. «Οι δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν με διαφορά μισής ώρας» η μία από την άλλη, διευκρίνισε το SANA.

Ένας φωτοειδησεογράφος του SANA είναι ανάμεσα στους τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου





Οι προασπιστές των ατομικών ελευθεριών είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι δικαστές στο Λουξεμβούργο, με μια σαφή τους απόφαση, ανέτρεψαν ευρωπαϊκή οδηγία από το 2006, η οποία υποχρέωνε τα κράτη μέλη να αποθηκεύουν, για τουλάχιστον έξι μήνες, δεδομένα, όπως, ποιος μίλησε με ποιόν, για πόσο χρονικό διάστημα ή πόσα ηλεκτρονικά μηνύματα αντάλλαξαν. Οι Ευρωπαίοι δικαστές, σε μια ιστορική τους απόφαση, όπως την αποκαλεί σήμερα ο γερμανικός τύπος έκριναν πως ο «ευρωπαίος νομοθέτης ξεπέρασε τα όρια κατά την έκδοση της οδηγίας» όπως επί λέξει αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης.

Η σχετική συζήτηση στη Γερμανία προκαλεί εδώ και χρόνια εντάσεις στο δημόσιο διάλογο. Οι προασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων κάνουν λόγο για μια επαπειλούμενη ολοκληρωτική παρακολούθηση των πολιτών ενώ οι πολέμιοι αντιτείνουν πως η διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στο ίντερνετ απαιτεί μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει εκ νέου συζητήσεις στα κράτη μέλη της ΕΕ αλλά και στη γερμανική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει ακόμα ψηφίσει σχετικό νόμο.

Η Κομισιόν θα εξετάσει την απόφαση και θα πράξει ανάλογα

Ο Γκέοργκ Γιόχουμ από το πανεπιστήμιο του Φριντριχσχάφεν θεωρεί πάντως πως μια προσωρινή αποθήκευση δεδομένων συνάδει με το σύνταγμα ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν τα εξής: «Μπορώ εγώ σαν υπάλληλος της δίωξης εγκλήματος να αποφασίσω τι θα αποθηκεύεται και τι όχι ή αυτό το αποφασίζει ο δικαστής; Πως εγώ που θίγομαι από το μέτρο μπορώ να ελέγξω πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα μου; Και σε περίπτωση κατάχρησής τους μπορώ να ζητήσω αποζημίωση; Όλα αυτά είναι θέματα που θα πρέπει να λάβει υπόψιν του ο νομοθέτης».

Οι Πράσινοι και το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία θεωρούν πως η απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει την πολιτική τους. «Στην πραγματικότητα όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να σβήσουν τα δεδομένα που έχουν αποθηκεύσει προσωρινά» λέει η Ούλα Γέλπκε, από το Αριστερό Κόμμα, μιλώντας στην DW.

Ο χρόνος θα δείξει εάν θα υπάρξει μια νέα ευρωπαϊκή οδηγία. Η Κομισιόν θα μελετήσει την απόφαση και τις επιπτώσεις της, δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες η Σεσίλια Μάλστρομ, επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Jeanette Seiffert / Μαρία Ρηγούτσου
Υπεύθ. σύνταξης: Κώστας Συμεωνίδης

ΠΗΓΗ:  in.gr  

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟ.

Σταθάκης: Γιατί δεν έπρεπε να βγούμε τώρα στις αγορές

Σταθάκης: Γιατί δεν έπρεπε να βγούμε τώρα στις αγορές

«Η έξοδος δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την αδυναμία της χώρας να αναχρηματοδοτήσει κανονικά το χρέος της με δεκαετή ομόλογα, που είναι και η συνήθης μορφή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης σε συνένετευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη:
-Κύριε Σταθάκη, έχει κάνει εντύπωση η δήλωσή σας ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν χρειάζεται να βγει στις αγορές. Μπορείτε να μας την εξηγήσετε;
-Υπάρχουν τρία μειονεκτήματα στην επιλογή να βγει στις αγορές, η οποία εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή, από ό,τι φαίνεται, μόνο πολιτική σκοπιμότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες χώρες, ενόψει των ευρωεκλογών. Οι τρεις λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να βγει αυτή τη στιγμή είναι, πρώτον, ότι αποδυναμώνει την αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το οποίο παραμένει εξόφθαλμα μη βιώσιμο. Δεύτερον, προσθέτει αντί να αφαιρεί στο δημόσιο χρέος, καθώς κάθε ευρώ με το οποίο θα δανειστεί γίνεται με επιτόκιο πολύ υψηλότερο από το επίπεδο δανεισμού, το οποίο έχει αυτή τη στιγμή η χώρα. Το τρίτο μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι δημιουργεί την εντύπωση, αν όχι την ψευδαίσθηση, ότι η αξιολόγηση του ελληνικού δημόσιου χρέους έχει πάψει να είναι αυτό που έχουν και εξακολουθούν να έχουν ως μη βιώσιμο οι οίκοι αξιολόγησης, που το αξιολογούν στην κατώτερη βαθμίδα ακόμη και σήμερα.
-Είσαστε τομεάρχης Ανάπτυξης, όμως το γεγονός ότι η χώρα βγαίνει στις αγορές και ότι υπάρχει θετικό κλίμα δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές εμπιστεύονται και πάλι τη χώρα, ότι η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών;
-Σημασία έχει τι ακριβώς ανακτάται, διότι αυτή τη στιγμή στις παγκόσμιες αγορές υπάρχει υψηλή ρευστότητα, έχουν απομειωθεί πλήρως οι αποδόσεις πάρα πολλών κατηγοριών ομολόγων, της Γερμανίας είναι στο 0% κ.ο.κ. Αυτή η ρευστότητα αναζητά βραχυχρόνιες κυρίως ή μεσοπρόθεσμες επενδύσεις υψηλής απόδοσης παίρνοντας και ένα μεγαλύτερο ρίσκο. Οι αγορές δεν έπαψαν ποτέ σε βραχυχρόνια βάση να χρηματοδοτούν την Ελλάδα και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Αναφέρομαι σε 3μηνα, 6μηνα, 9μηνα και ετήσια ομόλογα. Τώρα γίνεται ένα βήμα παραπέρα, είναι γεγονός, αλλά και πάλι είναι έξοδος στις αγορές η οποία αφορά αυτή την κατηγορία τίτλων. Δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο την αδυναμία της χώρας να αναχρηματοδοτήσει κανονικά το χρέος της με δεκαετή ομόλογα, που είναι και η συνήθης μορφή.
-Πιστεύετε ότι είναι απλά πολιτικοί οι λόγοι της εξόδου στις αγορές; Συνδέεται δηλαδή με την επίσκεψη της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ την Παρασκευή στην Αθήνα;
-Βεβαίως. Η πολιτική σημασία είναι ότι τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα θα διατυπωθεί η άποψη ότι το μνημόνιο λειτούργησε, έφερε αποτελέσματα, ήταν η σωστή πολιτική και κατ΄ επέκταση θα πρέπει να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Υπενθυμίζω ότι το ίδιο είχε συμβεί και με όλες τις άλλες χώρες που ήταν σε καθεστώς μνημονίου, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, που έκαναν μια μικρή, αντίστοιχη με της Ελλάδος, περιορισμένη έξοδο στις αγορές.
-Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σας κατηγόρησε για μίζερη αντιμετώπιση της επιτυχίας της χώρας. Αλήθεια, τι θα έκανε σε μια τέτοια περίπτωση μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
-Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έκανε το αυτονόητο: Θα διαπραγματευόταν πρώτον τη ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου να γίνει βιώσιμο, κάτι που θα αποτελούσε και τη στέρεα βάση για την έξοδο στις αγορές για μακροχρόνιο δανεισμό. Το δεύτερο που θα έκανε θα αντέστρεφε το καταστρεπτικό μείγμα των μνημονιακών πολιτικών και θα προσανατόλιζε τη χώρα σε μια γρήγορη επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.
- See more at: http://left.gr/news/g-stathakis-sto-ape-oi-treis-logoi-poy-den-eprepe-na...

Πηγη:http://www.inewsgr.com/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"