ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κλίμα εμφυλίου στο Κίεβο

Νύχτα αίματος με τουλάχιστον 25 νεκρούς

Κλίμα εμφυλίου στο Κίεβο, στην αντεπίθεση ο Γιανούκοβιτς

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι τελευταίες σκηνές στην Πλατεία Ανεξαρτησίας καίγονταν ακόμη
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι τελευταίες σκηνές στην Πλατεία Ανεξαρτησίας καίγονταν ακόμη   (Φωτογραφία:  Reuters )








Ακόμη καίγονται οι τελευταίες σκηνές στην Πλατεία Ανεξαρτήσιας, όπου παρέμεναν για τρεις μήνες οι διαδηλωτές, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τουλάχιστον τους 25. Οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές ως αρχηγείο.

H νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη οδηγεί σε άλλο επίπεδο την κρίση στην Ουκρανία: Κατά τη διάρκεια τριών μηνών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μέχρι την Τρίτη τα πιο αιματηρά επεισόδια είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τρία (ή πέντε, σύμφωνα με την αντιπολίτευση) άτομα.

Μέχρι την Τετάρτη, μέσα σε λιγότερο από δώδεκα ώρες, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν επτά αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων, σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.

Η αντιπολίτευση μιλά επίσης για έναν νεκρό δημοσιογράφο, τον Βιατσεσλάβ Βερεμέι, που δουλεύει σεεφημερίδα του Κίεβου.

Η ένταση έχει επεκταθεί ξανά και σε άλλες πόλεις, με την τις συγκρούσεις να είναι πιο έντονες στο Λβιβ. Οι διαδηλωτές έκαναν έφοδο σε κυβερνητικά κτίρια, πετάγοντας από τα παράθυρα έπιπλα, φακέλους και υπολογιστές.

Το πρωί, ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς -επιρρίπτοντας στην αντιπολίτευση την ευθύνη της βίας- κάλεσε το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο να «αποστασιοποιηθεί από τους ακραίους», λέγοντας πως «δεν είναι αργά για να αποφευχθεί η σύρραξη».

Ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης, είπε ο Γιανούκοβιτς, «ξεπέρασαν τα όρια» καλώντας, όπως είπε, τους διαδηλωτές να φέρουν όπλα στην κεντρική διαδήλωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Ο λεγόμενος «Δεξιός Τομέας», ακροδεξιά οργάνωση, είχε καλέσει τους διαδηλωτές να φέρουν όπλα στην πλατεία για να προστατεύσουν την κατασκήνωση.

Ναυάγιο στη συνάντηση Γιανούκοβιτς-αντιπολίτευσης


Οι αρχηγοί των κομμάτων, είπε ο Γιανούκοβιτς, πρέπει να «διαχωρίσουν εαυτούς από τους ακραίους, ειδάλλως θα μιλήσουμε διαφορετικά μαζί τους».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος είχε συναντηθεί με τον Βιτάλι Κλίτσκο, αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Udar, και τον Αρσένι Γιατσένιουκ, αρχηγό του έτερου μεγάλου κόμματος της αντιπολίτευσης (της πρώην πρωθυπουργού Τιμοσένκο).

«Είπα στον Γιανούκοβιτς ότι η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις από το δρόμο για να λήξη η αιματηρή σύγκρουση, επειδή κόσμος πεθαίνει» είπε ο Κλίτσκο μετά την νυχτερινή συνάντηση. «Πώς μπορούμε να συνομιλούμε ενώ χύνεται αίμα;» προσέθεσε, αποσαφηνίζοντας πως η συνάντηση με τον πρόεδρο κατέληξε σε ναυάγιο.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ

Στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα

Nομοσχέδιο-«σκούπα» για πρόστιμα και φόρο υπεραξίας

Nομοσχέδιο-«σκούπα» για πρόστιμα και φόρο υπεραξίας
 
Μειώσεις προστίμων έως και 80%, αλλαγές στο φόρο υπεραξίας, αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων για χρέη στο Δημόσιο στα 1.500 ευρώ, συμψηφισμό χρεών με όλους τους φορείς του Δημοσίου, διευκολύνσεις για τη φορολογία των αγροτών και άλλες ελαφρύνσεις περιλαμβάνει νομοσχέδιο-σκούπα που κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Το πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει μεγάλη μείωση των φορολογικών προστίμων σε ποσοστό έως και 80% για εκπρόθεσμες υποβολές φορολογικών δηλώσεων, αλλά και για μη έκδοση αποδείξεων με πλαφόν στο ύψος του προστίμου τις 30.000 ευρώ ανεξάρτητα από το πλήθος των αποδείξεων που δεν κόβονται.

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, μειώνεται στα 400 από 1.000 ευρώ το πρόστιμο για επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Β' κατηγορίας), ενώ περιορίζεται στα 800 από 2.500 ευρώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ' κατηγορίας).

Σχετικά με τον φόρο υπεραξίας, που τόση σύγχυση προκάλεσε, θα απαλλάσσονται από το φόρο του 15% οι υπεραξίες για ακίνητα τα οποία δεν έχουν μεταβιβαστεί τα τελευταία 25 χρόνια.

Για τα υπόλοιπα ακίνητα ο φόρος περιορίζεται σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό. Η τιμή κτήσης, θα υπολογίζεται βάσει ενός συντελεστή που θα λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό των ετών που μεσολάβησαν.

Στην υπεραξία που προκύπτει εφαρμόζονται συντελεστές απομείωσης ανάλογα με το χρόνο διακράτησης του ακινήτου οι οποίοι ξεκινούν από 0,95 για διακράτηση έως πέντε χρόνια και φτάνουν έως 0,66 για διακράτηση από 20 έως 25 χρόνια.

Επίσης, διατηρείται η απαλλαγή για το φόρο υπεραξίας για όσους έχουν κέρδος από την πώληση
έως 25.000 ευρώ και έχουν κρατήσει το ακίνητο στην ιδιοκτησία τους για πέντε χρόνια.

Προβλέπεται επίσης συμψηφισμός των απαιτήσεων των πολιτών από και προς τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Βελτιώσεις και στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών με απαλλαγή από την τήρηση βιβλίων όλων των αγροτών, υποχρέωση υποβολής μίας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, υποβολή συγκεντρωτικής κατάστασης μία φορά το χρόνο, απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τα 5 πρώτα χρόνια, μείωση στο 27,5% της προκαταβολής φόρου για το 2015.

To νομοσχέδιο θα προβλέπει αλλαγές στο σύστημα απόδοσης του ΦΠΑ με αποσύνδεση της υποβολής της περιοδικής δήλωσης από την καταβολή του φόρου.

Πλέον, η χρεωστική περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά χωρίς την καταβολή του οφειλόμενου ποσού. Το ποσό του οφειλόμενου ΦΠΑ θα βεβαιώνεται αυτόματα με την υποβολή της δήλωσης και για την εξόφλησή του στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ θα εκδίδεται «Ταυτότητα Οφειλής».

Επίσης, το νομοσχέδιο θα προβλέπει αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο στα 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ. Τέλος, δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 500 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"