ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ερχεται απαλλαγή από ΦΠΑ για επιχειρήσεις και ελ. επαγγελματιες.

Απαλλαγή από ΦΠΑ για επιχειρήσεις

Απαλλαγή από ΦΠΑ για επιχειρήσεις

Την υποχρεωτική απαλλαγή από τον ΦΠΑ για μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες με ακαθάριστα ετήσια έσοδα έως 20.000-25.000 ευρώ, αντί 5.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από πρόταση των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η εισήγηση του ΔΝΤ βασίζεται στη διαπίστωση ότι η συνεισφορά αυτών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών στα έσοδα από ΦΠΑ είναι αρνητική, δηλαδή παίρνουν μεγαλύτερη επιστροφή φόρου από αυτόν που αποδίδουν.
Επίσης, ο φορολογικός μηχανισμός επωμίζεται και το κόστος διαχείρισης των δηλώσεών τους. Έτσι, εξετάζεται να θεσπιστεί ένα υποχρεωτικό ελάχιστο όριο τζίρου για την εγγραφή μικροεπιχειρήσεων στο καθεστώς ΦΠΑ, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η σχετική διάταξη αναμένεται να περιληφθεί σε κάποιο από τα δύο νομοσχέδια (Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών) που θα κατατεθούν στη Βουλή μετά τις 15 Ιουλίου.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"