ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στο 129% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020, εκτιμά το ΔΝΤ


Στο 129% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020, εκτιμά το ΔΝΤ


Το ακριβές ποσό με το οποίο θα συμβάλει το ΔΝΤ δεν έχει αποφασισθεί ακόμα και αναμένεται να κατά πάσα πιθανότητα να ξεκαθαρίσει στο Eurogroup

Αθήνα
Στο 129% του ΑΕΠ αναμένεται να διαμορφωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος έως το 2020, επισημαίνεται στην έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Η εφημερίδα επιμένει επίσης στο σενάριο που κάνει λόγο για μικρότερη συνεισφορά του ΔΝΤ στο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, της τάξεως των 13 δισ. ευρώ περίπου, αφήνοντας το κυρίως βάρος του νέου δανείου των 130+ δισ. ευρώ στις χώρες της Ευρωζώνης.

Το ακριβές ποσό με το οποίο θα συμβάλει το ΔΝΤ δεν έχει αποφασισθεί ακόμα και αναμένεται να κατά πάσα πιθανότητα να ξεκαθαρίσει στο σημερινό Eurogroup. Συζητήσεις γι' αυτό έγιναν και στη προπαρασκευαστική συνάντηση του Euro Working Group την Κυριακή στις Βρυξέλλες.

Το ΔΝΤ προτείνει τέσσερις τρόπους για να μειωθεί το χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ, επίπεδο που οριοθετεί τη βιώσιμη περιοχή σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του Οργανισμού για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ένας από τους τρόπους που προτείνει το ΔΝΤ είναι να επιτραπεί στην Ελλάδα να κεφαλαιοποιήσει τους δεδουλευμένους τόκους από τα ομόλογα που διακρατούν οι ιδιώτες πιστωτές. Τα ομόλογα αυτά θα επιστραφούν στην ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής χρέους βάσει του οποίου οι επενδυτές θα λάβουν νέα ομόλογα αξίας που θα αντιστοιχεί στο 50% της αξίας των παλαιών ομολόγων.

Η δεύτερη πρόταση προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου του πρώτου πακέτου στήριξης.

Η τρίτή προβλέπει να ζητηθεί από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης να δημοπρατήσουν τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν σαν επενδύσεις -εκτιμώμενης αξίας 12 δισ. ευρώ- στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Στην τέταρτη πρόταση, προβλέπεται ότι η ΕΚΤ θα αποποιηθεί τα «κέρδη» που εναλλακτικά θα αποκόμιζε από τα ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 45-50 δισ. ευρώ που αγόρασε την περίοδο 2010-2011.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, η πρώτη και η δεύτερη επιλογή, αν εφαρμοστούν, θα συρρικνώσουν το χρέος της Ελλάδας κατά 1,5% του ΑΕΠ έκαστη, η τρίτη επιλογή κατά 3,5% και η τέταρτη κατά 5,5%.

Το ΔΝΤ φέρεται να εκτιμά παράλληλα ότι το κρατικό χρέος το 2011 «έκλεισε» στο 164% του ΑΕΠ.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

TO ΣXOΛIO MOY:  ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΤΟ 2020 ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 120% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ 2012 ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 3/2/2012

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΙΣ 3/2/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

http://www.symmaxos.gr/?p=2682

ο Κ.Γαβράς ξεσπά κατά της Γερμανίας


«Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δηλώνει ο Κ.Γαβράς και ξεσπά κατά της Γερμανίας


«Δεν θα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους» δήλωσε ο Κ.Γαβράς
«Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης -που διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας μαζί με χιλιάδες άλλους κατοίκους του Παρισιού- μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση που τηρεί η Γερμανία, είπε με νόημα ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία ώστε να αλλάξει το ελληνικό κράτος, ενώ ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία», διαμηνύοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

Σε δηλώσεις του στο Mega, με αφορμή τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, ο Κώστας Γαβράς ξέσπασε κατά της Γερμανίας.

«Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κ.Γαβράς υποστήριξε πως «αυτή η τρομερή κρίση μπορεί να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξει ριζικά το ελληνικό κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν τους φόρους, αυτοί οι υπουργοί που έπαιρναν δώρα απ' τους ξένους. Όλα αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, αυτά πρέπει να αλλάξουν ουσιαστικά».

Ο διάσημος σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στη φράση «μαζί τα φάγαμε» του Θ.Πάγκαλου, χωρίς να τον κατονομάσει. «Δεν θα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα» είπε.

Με αφορμή την ταινία που ετοιμάζει και η οποία έχει σχέση με την οικονομία, ο Κ.Γαβράς είπε ότι πρέπει να γυριστεί ένα φιλμ για την οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει στην Ελλάδα. «Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε, μου φαίνεται τελείως απαραίτητο. Κάναμε πολλά φιλμ πάνω στην κατοχή, πάνω στον Εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε.

«Αυτός είναι οικονομικός πόλεμος. Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» συνέχισε.

Ο Κ.Γαβράς ευχήθηκε «κουράγιο και αισιοδοξία», στέλνοντας σε όλους τους Έλληνες το μήνυμα ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"